U bevind zich hier: Home > Voor specifieke beroepsgroepen: > Masterclas 'Mediteren voor musici' > Trajecten >

Trajecten

Traject 1:
In balans op het podium

-   Voorbereiding op een optreden: meditatieoefeningen, coaching en training die helpen om bij jezelf te blijven en de spanning voor een optreden op een positieve manier te hanteren.
-   Op het podium: Meditatietechnieken die helpen om contact te maken met het publiek en ook dan bij jezelf te blijven.
-   Na het optreden: Oefeningen om alles van je af te laten glijden, te ontspannen en weer op te laden.

Traject 2:
Meditatietechnieken voor het musiceren

Over de ‘binnenkant’ van muziek. Niet knap en technisch perfect optreden, maar vooral mooi en betoverend spelen; daar gaat het om.
Voor musici die de grenzen van hun vakgebied willen verkennen. Muziek bereiken op het niveau van de ziel, door te leren om met behulp van meditatietechnieken een verbinding te leggen vanuit iemands eigen ‘binnenkant’, met de essentie van de muziek die wordt gespeeld.
Aan dit traject kan alleen worden deelgenomen door ervaren uitvoerend musici, en door gevorderde conservatoriumstudenten die hun instrument technisch op (bijna) professioneel niveau beheersen en bovendien op ‘ambachtelijk’ niveau al vertrouwd zijn met interpretaties.
Voor toelating tot dit traject volgt na het intakegesprek een korte auditie.

Traject 3:
De musicus als persoon

Wie mooi muziek kan maken, heeft meestal ook een diep gevoelsleven. Hierdoor merken veel musici in de loop van hun ontwikkeling dat zij een fase bereiken waarin zij ook te werken hebben aan zichzelf als persoon.
De meditatietechnieken, coaching en training kunnen hiervoor worden ingezet. Langs deze weg kan de musicus als persoon, oude blokkades opruimen en nieuwe stappen zetten. De persoonlijke groei is dan de basis voor de verdere ontwikkeling als musicus.