U bevind zich hier: Home > Voor particulieren: > Kinderen en opvoeding > Lezingen en workshops opvoeding >

Bewust opvoeden van gevoelige kinderen
Lezingen en workshops voor opvoeders


Het Sandelhout biedt aan groepen opvoeders op verzoek lezingen en workshops over het bewust opvoeden van gevoelige kinderen. Als u dit voor een groep opvoeders wilt organiseren dan kunt u contact opnemen met Het Sandelhout.

Heeft u vooral vragen over één kind of over één opvoedingssituatie, dan kunt u een afspraak maken voor een individueel consult.

Hieronder vindt u alvast de opzet voor een inleidende lezing.
Aanvullende workshops worden in goed overleg met de organisatoren opgezet.

Het Beekse Boshuis is als locatie beschikbaar. Andere locaties zijn ook mogelijk.Bewust opvoeden van gevoelige kinderen

Een inleidende lezing met ruime gelegenheid tot het stellen van vragen

Voordat kinderen met hoge gevoeligheid hun talenten kunnen benutten is er meestal een lange weg te gaan. Zij hebben vaker last van problemen met hun gedrag, met leren of hun gezondheid. Het opvoeden van een kind met hoge gevoeligheid stelt dan ook andere eisen aan de opvoeder zelf. Maar wat moet je als opvoeder doen? Hoe is een kind met hoge gevoeligheid te herkennen? En hoe zijn verschillen in gevoeligheid te verklaren?

De hoge gevoeligheid kan zich fysiek uiten door bijvoorbeeld allergieën, huidproblemen, astma, buikpijn of ontstekingen aan de urinewegen, keel, neus en oren. Ook kan het leiden tot slecht slapen, concentratieproblemen, faalangst, te intens meeleven of rekening houden met anderen, en (sommige vormen van) dyslexie en dyscalculie. Hoge gevoeligheid komt ook vaak voor in combinatie met andere problemen zoals autisme, ADHD en PDD-NOS.

De lezing gaat over de verschillen in de energievelden (aura’s) van verschillende mensen, als oorzaak voor het verschil in gevoeligheid. Door drs. Adriaan van der Elst (1960), meditatieleraar, coach, trainer, energetisch therapeut en pedagoog.
Met voorbeelden uit de literatuur, uit zijn eigen jeugd, en van jonge cliënten uit zijn praktijk.
Bewust opvoeden is geen theorie. Het is iets dat je doet.

Voor vragen die te complex of heel persoonlijk zijn, is het mogelijk om na afloop een individuele afspraak te maken.