U bevind zich hier: Home > Voor bedrijven en organisaties: > Individuele verandertrajecten > Meditatietechnieken, coaching en training >

Veranderen: Meditatietechnieken, Coaching en Training

De trajecten van Het Sandelhout worden individueel samengesteld. Meerdere methoden staan hiervoor ter beschikking: meditatietechnieken, coaching en training, en ook nog enkele aanvullende manieren waardoor veranderingen worden bereikt.

 1. Meditatietechnieken


  De meditatietechnieken maken een verandering mogelijk van de manier waarop iemand denkt en handelt:


  • Rust in het hoofd om goed te kunnen denken
  • Stressbestendig
  • Meer energie, psychisch en lichamelijk
  • Besluitvaardig
  • Meer zelfinzicht
  • Beter gebruik van de intuÔtie
  • Souplesse
  • Creativiteit in lastige (werk)situaties

  De meditatietechnieken beÔnvloeden dus de hele basis van iemands functioneren.  De meditatietechnieken zijn een manier om te ontspannen en tegelijk de concentratie te verhogen, waarbij contact wordt gemaakt met het eigen energieveld. De deelnemer leert hierdoor, bij zichzelf blokkades waar te nemen en op te heffen. En dat klinkt ingewikkelder dan het in werkelijkheid is. Want onder leiding van een bekwame meditatieleraar zijn een aantal basistechnieken zelfs heel eenvoudig om te leren. De deelnemer kan de effecten bij zichzelf rechtstreeks ervaren. De resultaten van de oefeningen zijn ook objectief meetbaar in de hersengolven.

  Ook mensen die vastlopen met fysieke klachten, vinden in de meditatietechnieken een effectieve methode om onder begeleiding de balans te herstellen.

  De deelnemer leert de meditatietechnieken op zichzelf toe te passen. Hierdoor wordt een blijvend resultaat bereikt.

  Analyse
  De begeleider van deze verandertrajecten heeft na jaren van training met bovenstaande technieken onder leiding van ervaren meditatieleraren, zijn sensitiviteit zover ontwikkeld dat hij in staat is om snel te komen tot een analyse van de blokkades bij de deelnemer. Blokkades die zich uiten in bijvoorbeeld iemands gedrag, in zijn denken, in zijn fysieke gezondheid. De uitkomst van de analyse wordt met de deelnemer besproken.
  Uit de analyse volgen een individueel advies, opdrachten en oefeningen. Dit is een efficiŽnte manier om te komen tot de kern van iemands probleem. En het biedt meteen een aanzet voor de weg waarlangs oplossingen worden bereikt.

 2. Individuele coaching
  Een deel van de meditatietechnieken wordt individueel geleerd. De technieken kunnen ook meteen worden toegepast op de meest urgente vragen en doelen van de deelnemer.
  Verder heeft iemand die wil veranderen een coach nodig die ook met raad en daad naast hem staat. De vragen van de deelnemer staan centraal. De coach helpt bij de zelfreflectie en bij het bedenken van praktische oplossingen. De eerste stappen worden meteen gezet.

 3. Training in groepen
  Een ander deel van de meditatietechnieken kan efficiŽnter geleerd worden in een groep. In de groepstraining werkt iedereen onder begeleiding aan zichzelf. Het worden gťťn groepssessies. De deelnemers krijgen oefeningen waarmee zij de effecten van de meditatietechnieken om te beginnen zelf ervaren en onderzoeken. De oefeningen worden vervolgens nabesproken met de begeleider. Iedere deelnemer wordt begeleid in het volgen van zijn of haar eigen leerweg met gebruik van de eigen ervaringen uit de oefeningen. Theorie wordt alleen gebruikt ter ondersteuning.