U bevind zich hier: Home > Algemeen >

Algemeen

Het volgende geldt voor alle consulten en activiteiten:

 1. Samenwerking
  Het Sandelhout zoekt actief samenwerking met reguliere vormen van medische zorg en met andere therapieŽn, zodat meerdere invalshoeken gecombineerd worden in het voordeel van de cliŽnt.
 2. Second opinion
  Het Sandelhout zet zich in voor het verkrijgen van een onafhankelijke tweede mening voor iedere cliŽnt die dat wil. Zowel voor de cliŽnten van Het Sandelhout, als voor patiŽnten en cliŽnten van elders.
 3. Reguliere artsen, medicatie, en andere therapieŽn
  Raadpleeg voor medische vragen een arts. Verander medicatie alleen na overleg met een arts. Informeer een behandelend arts of therapeut over een consult of de deelname aan ťťn van de activiteiten van Het Sandelhout. Indien gewenst biedt Het Sandelhout hierbij actieve ondersteuning middels brieven en rechtstreeks overleg. De medewerkers van Het Sandelhout werken zorgvuldig, zij zijn deskundig op hun eigen terrein, en zij zijn gťťn arts.
 4. Onderzoek
  Het Sandelhout staat open voor gekwalificeerd onderzoek naar meditatietechnieken en naar energievelden (aura en chakraís).

 5. NVPA
  De activiteiten van Het Sandelhout worden uitgevoerd door, of staan onder supervisie van een lid van het Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen (NVPA).
  Het NVPA stelt kwaliteitseisen en heeft binnen de reikwijdte van haar doelstelling, een onafhankelijke klachtenregeling.